maanantai 2. helmikuuta 2015

Rabat ja Mdina

Dinglistä otettiin jälleen bussi ja lähettiin takaisin Rabattiin ja Mdinaan missä oltiin jo aiemmin pikaisesti käyty. Ensimmäiseksi otimme suunnaksi St. Paulin katedraalin ja katakombit. 
Tämä kirkko on yksi Maltan tärkeimmistä kirkoista ja Paavikin oli sen käynyt siunaamassa. Maltalla uskonto on tärkeä ja kirkkoja löytää melkeinpä joka paikasta. 






Itseä kiinnosti paljon enemmän katakombit kuin kirkon menneisyys. Oli siistiä mennä alas portaita ja nähdä toisen maailmansodan suojia jonka jälkeen tuli katakombit. Pieniä kujia ja hautoja siellä täällä monessa kerroksessa. Oli kyllä niin siistiä! Suosittelen kaikille käymään tuolla, jos uskaltaa vaan :) Oltiin hieman tuhmiakin ja käytiin katsomassa paikkoja mihin ei olisi saanut mennä. Onneksi en ahtaista paikoista ahdistu, koska välillä käytävät kävivät tosi ahtaiksi. Lippu kirkossa, katakombeissa ja museossa käymiseen maksoi 5e.


Ahtaaksi kävi käytävät.



Tuonne mentiin vaikkei olisi saanut, ainoana valona oli kännykän näyttö :D



Ainoat luut löydettiin täältä alhaalta olevasta haudasta.

Meidän lisäksi oli kaksi muuta henkilöä alhaalla tutkimassa näitä paikkoja, rauhassa sai olla.

Rabatista kävelimme Mdinaan, joka on Maltan entinen pääkaupunki ns. hiljainen kaupunki. Mdina on yksi parhaiten säilynyt keskiaikainen kaupunki. Se on muurien sisällä ja siellä ei paljoa autot pysty ajamaan, koska kujat ovat kapeita. Täällä tuntui kyllä kuin olisi ajassa mennyt taaksepäin. Mdinassa on myöskin kuvattu game of thronesia. 

Kaupungin porteilla

Täällä liikutaan hevoskyydeillä!


Maisemaa kaupungin muureilta

Kaupungin ulkopuolella

Autoilla ei saa muut ajaa kuin asukkaat.



Hieno päivä oli ja paljon tuli nähtyä, jälleen. Historiaa täällä on paljon. Harmittaa vain, että unohdimme käydä katsomassa tällä reissullamme vanhoja temppeleitä jotka ovat olleet olemassa kauemmin kuin pyramidit. No ehkä palaamme vielä näihin maisemiin ja käymme reissaamassa uudelleen temppeleitä katsomaaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti