tiistai 10. helmikuuta 2015

bye bye Malta

Viimeiseksi reissuksi Maltalla kävimme Gozo saarella. Tänne kesti bussilla mennä tunnin verran, jonka jälkeen piti ottaa lautta saarelle. Saarella hyppäsimme hop on / hop off bussiin, josta maksoimme kympin verran. Seuraksemme matkalle saimme pari saksalaista opiskelijapoikaa. Oli kiva reissu ja paljon tuli jälleen nähtyä. :)
 




Ensimmäinen pysäkki meillä oli UNESCOn maailmanperintökohteeksi valittu Ggantija-temppelikokonaisuus. Tämän alueen iäksi on arvioitu 3200 ja jopa 3600 vuotta. Kyseessä on vanhin tiedossa oleva vapaasti seisova rakennus. Se on mm. Stonehengen lohkareita yli 1000 vuotta vanhempi. Esitteissä nämä näyttivät paljon isommilta, mutta olihan se ihan hieno paikka nähdä. :) Pojat eivät olleet niin innoissaan tästä nähtävyydestä, josta piti maksaa 9e.









Tämän jälkeen istuttiin bussissa ja ihailtiin vaan maisemia. Pysähdyttiin Calypson luolalla, mutta ei oltu siellä kuin 15min ja kiinnosti enemmän nakkikoju kuin ottaa valokuvia. :D Tämän jälkeen taas bussiin ja kierreltiin ympäri Gozoa. Viimeinen kohde minkä kävimme katsomassa oli Azure Window. Hieno luonnonnähtävyys tämäkin. :) Ihana paikka varmasti kesällä, koska täällä oli luola, minkä sisälle olisi päässyt veneellä 4e maksamalla. Nyt ilma oli aivan liian tuulinen tälle reissulle.







Mahtava reissu oli ja mukava päätös Maltan reissullemme. :) Tällä hetkellä olen Saksassa ja Maltalle on jäähyväiset jätetty. Mukava reissu oli, ja voin suositella Maltaa kaikille. Sieltä löytyy kaikille jotakin. Ja varsinki kesä aikaan varmasti mahtavampi paikka. :) Mutta on se palata mukava Suomeen ja omaan arkeen! :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti