sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mosta Dome

Lauantaina otettiin suunnaksi Mosta Dome kirkko. Myöhästyttiin kahdesta bussista ja vettä satoi kaatamalla. Onneksi kuitenkin viimein päästiin oikeaan bussiin ja sadekin lakkasi. Ei olla vielä kertaakaan eksytty busseilla kulkiessa, aika helppa ja edullista matkustaa paikallisilla busseilla. :)


Kun saavuttiin määränpäähän, mikä oli noin 30min ajomatkan päässä niin kirkko oli näyttävä ja iso. Käveltiin sen ympäri ja etsittiin sisäänkäyntiä. Ei päästy sisälle niin mentiin läheiseen kahvilaan, missä selvisi että on siesta menossa ja kirkko aukeaisi kolmen aikaa. Siinä mietittiin mitä tehtäisiin seuraavat pari tuntia ja päätettiin lähtee vaan kiertelee kyseistä kylää. Aikalailla kaikki kaupatkin oli kiinni, mutta löydettiin yksi kauppa missä oli alennusmyynnit ja innostuttiin siellä sitten shoppailemaan. On se jännä, että tulee kierreltyä kaikki Maltan isoimmat ostoskeskukset ja sitten tälläisestä kirkkokylästä tulee parhaimmat löytöostokset. :D







Viimein kello kolme ostoskassien kanssa päästiin kirkkoon. Ja olihan se mahtava paikka! Se katto oli jotenki tosi lumoava. Aina ihmettelen suuresti miten ne on osanneet silloin ennenvanhaan rakentaa tälläisiä hienoja rakennuksia ja tehdä hienoja yksityiskohtia!




Pienoismalli kirkosta





Tällä kirkolla oli myös tarina kerrottavanansa. Joskus vuonna 1942 oli kirkkoon mennyt noin 300 ihmistä jumalanpalvelukseen ja sitten oli taivaalta lentäny 50kg painava pommi. Pommi ei ollut räjähtänyt, eikä kukaan loukkaantunut tapahtumassa. Nytten siellä oli näytillä samanlainen pommi, mikä silloin oli iskeytynyt kirkkoon. Itse alkuperäinen pommi on räjäytetty merellä. Selvästikki jotku ylemmät voimat suojelleet tuota kirkkoa.



Sellainen reissu tällä kertaa, tänään onkin nukuttu pitkään ja otettu rennosti. Vielä ois seuraavat kaksi viikkoa töitä jäljellä. Äkkiä se aika menee. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti